Eindelijk terug naar kantoor. Dit doe je aan | Fashionchick

2022-08-27 17:20:13 By : Mr. xcellent corp

Voor veel mensen is het kantoorleven weer begonnen. Voor de één een hell, voor de ander een blessing. En misschien hoef je nog niet full-time op te komen draven, maar wel al weer een paar dagen per week - hoe dan ook genoeg reden om weer eens serieus na te denken over what to wear.  

Na lang thuiswerken is het logisch als je wat langer voor je kledingkast staat. We kunnen je alvast vertellen: bij de meeste bedrijven wordt de work attire anders dan pre-pandemie. We hebben allemaal kunnen ervaren hoe het is om elke dag comfortabele (maar fashionable) outfits te dragen; daar gaan we niet zomaar afstand van doen. We omschrijven hieronder de go-to items voor je eerste kantoordagen. Varieer zelf in kleur, vorm en accessoires. Met deze basis items wordt het makkelijker om je werkoutfit uit te kiezen.

De blazer is al jarenlang een basis item voor als je op een kantoor werkt. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Blazers geven je gehele look een instant professionele vibe. Je draagt ze over zowel jeans als rokken. Voor je eerste kantoordagen match je de blazer met een klassieke denim jeans. Eronder een blouse in bijvoorbeeld een bloemenprint voor een zomers gevoel. Afhankelijk van het 'formaliteitsgehalte' op je kantoor draag je er sneakers of mooie pumps onder. 

Korte blazer in klassieke vorm

See By Chloé | To Be Dressed

Selected Femme | To Be Dressed

Jane Lushka | To Be Dressed

Smashed Lemon | To Be Dressed

Mos Mosh | To Be Dressed

De midi rok kan als de ultieme basis gebruikt worden. Erboven kunnen verschillende tops gedragen worden: van overhemd tot T-shirt, je kan er oneindig mee variëren. Ook de blazer kan gedragen worden op een rok. Een plissérok gecombineerd met een gepoft mouwtjes shirt is perfect tijdens de eerste zomerse werkweek. 

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Als het een wat koudere zomerdag is, kan een ribgebreide jurk de uitkomst zijn. Tijdens de aankomende zomermaanden draag je deze in een lichte pastel kleur. Geef je persoonlijke touch aan de jurk met accessoires, zoals oorringen of een statement riem. Eronder draag je een sandaal met een kleine hak. Voor een sportieve look combineer je de jurk met een sneaker. Is het te warm voor een gebreide jurk? Ga dan voor een lange zwierige jurk in een leuke print. Gecombineerd met enkellaarsjes om de airco kou tegen te gaan binnen het kantoor.

Adjustable Waist Jurk - Groen - Dames

Kings Of Indigo | Kings of Indigo

Lauren By Ralph Lauren | Wehkamp

Dit item is dé vrouwelijke twist aan de vroeger mannelijke werkoutfit. Zowel los als getailleerd, beide zijn makkelijk maar stylish grab and go jurken. Op een warme dag volstaan blote benen en een paar slip-on sandalen. Zo’n outfit kan je na werk ook aanhouden naar de vrijmibo! Op een koelere dag is de overhemd jurk goed te combineren met een panty of legging. Je kan de outfit gemakkelijk formeler maken door er hakken onder te dragen, of juist minder formeel met loafers of sneakers.

Samsøe & Samsøe | Miinto

Juffrouw Jansen | To Be Dressed

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Onze favoriete items uit de sale voor een tijdloze garderobe Fashion Lees ook Eindelijk weer op reis! Wat trek je aan in het vliegtuig? Fashion Lees ook Show it! Je huid mag gezien worden deze zomer Fashion Lees ook 5 manieren om de regen in stijl te trotseren Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Onze favoriete items uit de sale voor een tijdloze garderobe

Eindelijk weer op reis! Wat trek je aan in het vliegtuig?

Show it! Je huid mag gezien worden deze zomer

5 manieren om de regen in stijl te trotseren

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.